Batterijoplossingen

Meer diensten

Electronick zet zich als installateur in voor een transitie naar 100% duurzame opwekking van energie en bied een totaaloplossing aan om dit te bekomen.

Door lokaal duurzame energie te produceren met zonnepanelen en kleine windmolens en de ongebruikte energie op te slaan in thuisbatterijen wordt u onafhankelijker van externe leveranciers en regelgeving en kan u uw woning slimmer gaan aansturen en geld besparen, kijk hiervoor zeker eens naar onze domotica waarmee wij woningen slim gaan aansturen (link)

Voor de plaatsing van zonnepanelen werken wij samen met een zorgvuldig geselecteerde partner die net als ons kwaliteit en service als topprioriteit zien. De plaatsing van de batterijen doen wij uiteraard zelf.

Wij bieden u 1 aanspreekpunt heeft voor uw project en begeleiden u met veel passie en enthousiasme naar een duurzamere manier van leven.

Met een stijgend aandeel hernieuwbare energie en een afname van vervuilende centrales word een thuisbatterij op lokaal of gemeentelijk vlak noodzakelijk. Met een thuisbatterij vang je je zelf geproduceerde energie op zodat je deze later kan gebruiken wanneer het u uitkomt en word je onafhankelijker van het net en de bijhorende kosten en regelgeving. Doormiddel van digitale, slimme meters zijn batterijen al een paar jaar zeer interessant in de buurlanden, dit word
Op basis van uw gebruiksprofiel kunnen wij perfect uitrekenen welke batterij bij uw gezin past, Dit is wellicht het allerbelangrijkste, dit doen wij door middel van een plaatsbezoek en een gesprek om jullie gezinssituatie vast te stellen, aarzel dus zeker niet om ons te contacteren.

Elektrische energieopslag brengt geld op! Op twee manieren zelfs!

1. Een lagere jaarrekeningen door de optimalisatie van het eigenverbruik. Zonnepanelen, windmolens, biogas energie en alle andere soorten van gecombineerde warmte/elektriciteit opwekking zijn zeer geschikt om dit te bekomen. U kan op deze manier de maandelijkse factuur serieus drukken door het aantal kWh dat u van het net nog nodig heeft drastisch te verlagen.

2. Door het opvangen van piekbelastingen met het batterijsysteem dalen de vaste aansluitkosten en tarieven voor piekafname.

Noodstroom
Met een batterij oplossing kan u uw bedrijfskritische toestellen en uw productieprocessen beschermen tegen een plotse stroomuitval. Hierdoor vermijd u een tijdrovende heropstart, met mogelijke beschadiging van de gevoelige apparatuur en vrijwaart u van ongeplande kosten.
Het spreekt voor zich dat een bedrijfsomgeving complex is qua energievoorziening, daarom wij werken samen met een premium partner voor een correcte berekening van alle parameters om een voor u perfecte installatie te bekomen.

Welke batterijen?

Milieuvriendelijke Zoutwaterbatterij
Voordelen van de zoutwaterbatterijen:
 • De veiligste en meest milieuvriendelijke energieopslag
 • Onbrandbaar en niet-explosief
 • Onderhoudsvrij
 • Geen giftige materialen
 • Gemaakt uit hernieuwbare en gerecycleerde materialen
 • Veilig om aan te raken
 • 100% diepe ontlading
 • Overladen is niet onmogelijk
 • Lange levensduur, ook in dagelijkse diepe of langdurige deelse ontlading
 • Groot temperatuursbereik van -5°C tot +50°C
GREENROCK residentieel
Het opslag systeem van greenrock is een totaal pakket, hierbij zitten alle batterijen, omvormers en electronica ingewerkt in 1 behuizing. Het is ook zeer makkelijk om nadien nog extra batterijen bij te plaatsen. Zelfs zonder zonnepanelen of windmolen, kan het systeem gebruikt worden, deze wordt dan gevoed door het lokale elektriciteitsnet en vrijwaard u van stroomuitval. Indien het elektriciteitsnet toch wegvalt dan schakelt het systeem binnen de 20ms in waardoor belangrijke verbruikers zoals de koelkast, diepvriezer, enz. blijven werken. Ook is het mogelijk om de gehele woning te blijven voorzien van stroom
GREENROCK business
 • Schaalbaar van 30 tot 270 kWh
 • De veiligste en milieuvriendelijkste energieopslag
 • Optimaliseer en voorzie in een back-up voor uw bedrijf met de GREENROCK business oplossing
Lithium-ion batterijen
Wanneer u zoveel mogelijk elektriciteit wil opslaan op een zo klein mogelijke ruimte en vaak hoge piek belastingen heeft dan maken we gebruik van Lithium-ion batterijen, deze zijn dezelfde als in uw smartphone of elektrische auto. Hiervoor werken we met gerenommeerde merken die zich reeds jaren hebben bewezen in de sector. Enerzijds LG en anderzijds BYD, De technologie en kwaliteit van hun producten zijn de beste op de markt. Wanneer u de installatie wenst op een moeilijk bereikbare plaats of een makkelijk schaalbare installatie wenst dan werken we met BYD, in de zakelijke wereld erg gekend voor hun batterijen in elektrische en hybride bussen en wagens, deze zijn als legoblokken uit elkaar te halen en daarmee makkelijk te plaatsen in kelders of op zolders.
Offgrid
Ook voor diverse off-grid toepassingen kunt u bij ons terecht. Afgelegen huizen/chalets, stalling voor dieren waar u graag licht wil of een stopcontact, toepassingen die niet zonder elektriciteit kunnen zoals waterpompen in kelders, meetapparatuur, camerabewaking of noodverlichting, zijn maar enkele voorbeelden. Heeft u een toepassing waar het elektriciteitsnet geen optie is maar u toch elektriciteit of internet nodig heeft? Laat het ons weten!